Kaşa nasıl şekil verilir? Kaş şekillendirme yöntemleri
Kaşa nasıl şekil verilir? Nasıl daha düzgün kaşlara sahip olunur? öğrenme zamanı geldi. Kaş şekillendirme teknikleri özellikle bayanlar için çok önemli bir detaydır ancak erkeklerde kaş şekillendirme işlemini yer yer uygulamaktadır.
Vereceğim bilgiler doğrultusunda evde kaş şekillendirme yapabilirsiniz ve bu işlemi hem doğal yapmış olursunuz hem de profesyonel bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca Microblading kaş şekillendirme uygulaması hakkında bilgi edinmek için “Microblading Nedir? Nasıl Yapılır?” Başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Kaş şekillendirme yöntemlerine geçmeden önce kaş ve yüz yapılarını iyi bilmek gerekir, bu nedenle önce hangi yüze hangi kaş şekli uygun olur? bunu öğrenip sonra profesyonel kaş şekillendirme yöntemlerine geçiş yapacağız.
Kaşa nasıl şekil verilir?
Kaşlar, kaş kemiklerini takip eden kavislerdir ve gözlere gelebilecek teri kendilerine çeker. İyi şekil verildiği zaman yüz ifadesine simetrik bir görünüm kazandırır ve yüz şeklini ön plana çıkarır. Kaşların bakımına yüzün doğal şeklini değiştirmeden özen gösterilmelidir. Eğer bu yazımı yeterince dikkatli okursanız sizde kaşa nasıl şekil verilir öğrenmiş olacaksınız.
Kaşların Şeklini Etkileyen Faktörler
Kaş almayı hafife almayınız. Kaş şeklinizin ruhunuzu ve duygularınızı yansıttığını, yüzünüze anlam kattığını unutmayınız. Genel olarak kaş almak dağınık görünümü düzenlemek için yapılır.
Kaşlara şekil vermeden önce kaş şeklinin belirlenmesinde günün modası kadar mevcut kaşların durumu, kişinin yaşı, kaşlar arasındaki uzaklık ve yüz şeklinin de büyük önem taşıdığını bilmek ve kaşları ona göre şekillendirmek gerekir.
Kaşların Mevcut Durumuna Göre Kaş Alma
Kaşların mevcut şekli ve konumu herhangi bir işleme başlamadan incelenmelidir. Eğer kişi, kaşlarını almada aşırıya kaçmışsa ve çok fazla kıl koparmışsa istenilen şekli elde etmek için kaşlarının uzamasını beklemesi önerilmelidir.
Eğer kaşlar çok gürse en son şekli vermeden önce birkaç aşamada çalışılması gerekir. Kaşlar etrafındaki cilt genellikle hassastır ve bir tek seferde kaş alma işlemini güçleştirir.
Aşırı miktarda kaş çekilirse acı ve iltihaplanmaya neden olabilir. Kaşların doğal çizgisi takip edilmeli, şeklini değiştirmekten kaçınılmalıdır. Doğal görünüm kaybolabilir.
Modaya Uygun Kaş Şekillendirme
Moda eğilimleri, kaş şekillerindeki değişikliklerdir. Bir yıl kalem gibi ince olan kaşlar moda iken bir diğer yıl kalın kaşlar moda olabilir.
Yaşa Göre Kaş Şekillendirme
Kişinin yaşı her zaman dikkate alınmalıdır. Çünkü kaş şekli yüzü kolayca fark edilebilir şekilde değiştirir. Olgun yaştaki bir kişiye ince veya kalın olmayan, düz kaşlar uygundur.
İnce kaşlar cilde sert bir ifade verir, kalın kaşlar ise kişiyi daha yaşlı gösterir. Normal kaşlara hafif bir eğim verilerek doğal görünüm kazandırılabilir.
İki Kaş Arası Mesafe Ne Kadar Olmalı?
İdeal olarak kaşlar arasındaki uzaklık bir gözün genişliği kadar olmalıdır. Bu koşul mükemmel bir yüzde bulunabilir. Gözler üzerinde dikkatle çalışılarak mükemmel aralık temin edilebilir. Birbirine yakın kaşlarda, her iki kaşın köprü bölümündeki kıllar alınır, kaş biraz uzatılarak denge sağlanır.
Bu, kaşlar arasında daha geniş bir açıklık sağlar ve gözleri daha iri gösterir. Aynı şekilde, eğer kaşlar arası çok açıksa kaşları birbirine yaklaştırarak iki kaş arasındaki uzaklık azaltılır ve kaş boyu biraz kısaltılır.
Yüz Şekline Göre Kaş Modelleri
Yüz şekline çok ters düşmedikçe doğal kaş şekli korunmalıdır. Kaşlar yüz şeklinde önemli bir rol oynar. Bu nedenle uygun kaş şekline karar vermeden önce kişinin yüz şekli dikkatle incelenmelidir.
Kaş değişikliği işlemini yerine getirmeden önce, kişinin kendi fikri ve tercihi sorulmalıdır. Şekil değişikliği gerekiyorsa bu, doğal görünüm sağlayacak şekilde olmalı ve kişi sonuçtan memnun olmalıdır. Bu konu önemlidir, çünkü “hangi yüze hangi kaş şekli gider?” iyi bilmek gerekir.
Kaş değişikliği işlemini yerine getirmeden önce, kişinin kendi fikri ve tercihi sorulmalıdır. Şekil değişikliği gerekiyorsa bu, doğal görünüm sağlayacak şekilde olmalı ve kişi sonuçtan memnun olmalıdır. Bu konu önemlidir, çünkü “hangi yüze hangi kaş şekli gider?” iyi bilmek gerekir.
- Kare Yüze Uygun Kaş Modelleri: Kaşlara, dış kısmına doğru köşeli şekil verilir, yüzün kare görünümü yuvarlatılır.
- Dikdörtgen Yüze Uygun Kaş Modelleri: Daha geniş bir görünüm yaratarak yüzün uzunluğunu kısaltmak için çok az kavisli kaşlar gereklidir.
- Yuvarlak Yüze Uygun Kaş Modelleri: Kaşlara, yüzü ince gösterecek bir kemer oluşturularak şekil verilir.
- Oval Yüze Uygun Kaş Modelleri: Oval yüz en ideal yüz şekli olarak kabul edilir. Mükemmel oval bir yüz için her tür kaş şekli uygun olur.
- Ters Üçgen Yüze Uygun Kaş Modelleri: Bu yüz şeklinde, alın geniş çene kısmı dardır. Kare yüz şeklinde olduğu gibi dış kısma doğru köşeli şekil verilerek yüzün kare görünümü yuvarlatılıp alın kısmı biraz daha dar gösterilir.
- Uzun Yüze Uygun Kaş Modelleri: Yuvarlak yüz şeklinin tam tersi olarak yüzü daha geniş göstermek için kaşlara yay gibi bir şekil verilmelidir.
- Üçgen Yüze Uygun Kaş Modelleri: Daha geniş bir alın görünümü vermek için kemerli, ancak çok yüksek olmayan kavisli kaş tipi uygulanabilir.
Kaş Şekilleri
- Doğal Şekilli Kaş: Kaşların hiç alınmadan önceki hali, doğal halidir.
- Köşeli Kaş: Genellikle kare yüzlerde uygulanan kaş şeklidir. Kaşların uç kısmına kavis, köşe verilir.
- Kemerli Kaş: Genellikle üçgen şeklindeki yüzler için uygulanır. Kaşların orta kısmı kemer şeklinde alınır.
- Düz Kaş: Genellikle uzun yüzler için uygulanan bir kaş şeklidir.
Kaş Alma Yöntemleri Nelerdir?
Pek çok kaş alma yöntemi vardır, ancak derinin bu bölgelerdeki hassas yapısı nedeniyle göz çevresinde çok azı uygulanabilir.
- Cımbızla Kaş Alma Teknikleri: Bu en iyi kaş alma yöntemidir. Sağlık koşullarına uygun yapıldığı takdirde kolay ve çabuk bir yöntemdir.
- Makasla Kaş Kesme: Makasla kesme metodu, yaşlı erkeklerde çok kıllı kaşları inceltmek için kullanılabilir ancak kaşa şekil vermek için kullanılmamalıdır.
- Jiletle Kaş Alma Teknikleri: Bu yöntem kaşlara şekil vermek için kullanılmamalıdır. Jiletle kesilen kıl, diken diken uzar ve kaşın kenarlara doğru ince kısmı tamamen kaybolur.
- Ağdayla Kaş Alma Teknikleri: Yüz bölgesi hassas bölge olduğu için uygulamada pudralı sir ağda kullanılmalıdır. Pudralı ağda kullanılmıyorsa ağda öncesi bol pudralama yapılır. Uygulama öncesi cilt kozmetik kalıntılarından arındırılmalı ve bakteri oluşumunu önlemek için bölge antibakteriyel (mikrop öldürücü) bir madde ile temizlenmelidir. İrritasyon (tahriş) oluşmaması için ağda bölgeye çok küçük parçalar halinde uygulanmalıdır.
- İplikle Kaş Alma Teknikleri: En çok tercih edilen yöntemlerden biridir. 50 cm kadar uzunluğundaki ipin bir kısmının parmaklara dolanarak, diğer kısmının kıvrılarak kılların alındığı bir yöntemdir. Az acılı, kolay ve ucuz bir yöntemdir.
Kaş Almanın Uygun Olmadığı Durumlar
- Göz bölgesinde kesik ve sıyrıklar,
- Konjonktivit (göz kapağı iltihabı) ve arpacık (kirpik diplerinde iltihaplanma) gibi göz hastalıkları,
- Göz bölgesinde şişme ve iltihaplanma gibi durumlar varsa kaşlar alınmamalıdır.
Makyaj Ortamının Hazırlanması
Isı: Makyaj odasının sıcaklığı kişiyi terletecek kadar sıcak, üşütecek kadar soğuk olmamalıdır. Odada ılık bir hava olmalıdır.
Işık: Makyaj odasının ışık sistemi kaş alma uygulamalarında kazaları önlemek için iyi ayarlanmalıdır. Makyaj odası kıl köklerinin açıkça seçilebileceği kadar aydınlık olmalıdır.
Ses: Makyaj odası dışarıdan gelen seslerden etkilenmeyecek bir yerde olmalıdır, ayrıca gelen kişinin isteğine bağlı olarak sessiz olmalı ya da kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde ve tarzda müzik dinletilebilecek şekilde bir sisteme sahip olmalıdır.
Görünüm: Makyaj odası gelen kişinin ilk izlenimi açısından her zaman temiz ve düzenli olmalıdır. Ayrıca odanın kasvet verici bir havadan uzak, ferah bir ortam olması gereklidir.
Makyaj Aynası: Makyaj aynası kişinin kendini rahatça görebileceği bir yerde ve büyüklükte olmalıdır.
Kaşa Şekil Vermek İçin Kullanılan Araç Gereçleri Hazırlama
Gerekli araç gereç ve şekillendirmede kullanılacak materyal hazırlanarak kişi gelmeden önce tekerlekli masa veya ultraviyole (mor ötesi ışınlar) kabinine yerleştirilmelidir.
- Kaş Tarağı ve Kaş Fırçası: Kaş tarağı ve kaş fırçaları kullanımdan sonra iyice yıkanmalı, sterilize edilmeli, mikroplardan arındırılmalı, bir dahaki kullanıma kadar ultraviyole kabininde bekletilmelidir.
- Cımbız: Otomatik ve elle çalışan iki türlü cımbız vardır. (Bk. Şekil 5) Otomatik cımbızlar yaylıdır ve istenmeyen kılı çıkarmak için idealdir. Elle çalışan cımbızlar, kaşa son şekli vermede kullanılır. Cımbız uçlarının şekilleri sivri uçtan düz uca kadar değişir. Uç şekli kişisel bir tercihtir ve önemli olan iki ucun cımbız sıkıştırıldığı zaman hiç ara bırakmaksızın bir araya gelmesidir. Cımbızlar kullanımdan önce ve sonra antiseptiğe (mikrop oluşumunu engelleyici madde) batırılmış ilaçlı bir pamukla temizlenmelidir. Kullanımdan sonra tekrar sterilize (mikroplardan arındırma işlemi) edilmelidir.
- Kaş Makası: Kaş makası, kaşlar alındıktan sonra kaşlara son şeklini vermede kullanılır. Kaşlar kesilirken fazla kesilen kaşların, kaşın şeklini büyük ölçüde bozacağı düşünülerek çok dikkatli olunmalıdır.
- Kaş Kalemi: Kaşları belirlemek, renklerini koyulaştırmak ve kusurları gizlemek için kullanılır. Göz kalemlerinden daha serttir ve daha silik renk verir. Çünkü kaşlar ne kadar koyu ve kesin hatlı olursa o kadar yapay görüntü yaratır. Siyah, kahverengi ve gri renklerle sınırlıdır. İçerikleri göz farlarıyla aynıdır ancak daha fazla katılaştırıcı madde içerir. Uygulama aşamasında, önce kaşlara fırçalanarak şekil verilir. Doğal bir görünüm vermek, sert ve güçlü çizgiler oluşturmamak için hafif hareketlerle sürülür. Kalem ve mum boyalar kullanımdan önce sivriltilmelidir.
Kaşa nasıl şekil verilir? Yöntemleri nelerdir?
Kaş şekillendirmeye başlamadan önce kaşın uzunluğu belirlenmelidir. Bu işlem düz bir çubuk ile yapılabilir. Çubuk burun deliğinin yanından ve göz pınarından geçecek şekilde dik tutulur. Kaş çubuğun gösterdiği noktadan başlamalıdır.
Çubuk elmacık kemiğinin üstünden göz bebeğine doğru düz bir şekilde tutulur. Bu nokta kaş kavisinin en yüksek açısını gösterir. Çubuk burun deliğinin yanından gözün dış kısmına doğru düşey olarak tutulur ve bu nokta ideal bitiş noktasıdır. Kaşın uzunluğu doğru olarak belirlendikten sonra bu ölçüler dışında kalan tüyler alınır.
Bazı insanların ağrı eşiği düşük olabilir, bir mendil içine konulacak buz parçası 1–2 dk. kaş kemiği üzerinde gezdirilir. Ya da kaş kemiği üzerindeki kaş, beş dakika kadar çimdikleme hareketleriyle sıkıştırılır. Böylece, acı hissi azaltılmış olur.
Yüz şekline ve gözlere uygun olan kaş şekli kaş kalemiyle çizilir. Bu çizgi dışında kalan tüyler çıkış yönüne doğru cımbızla hızla çekilerek alınır (Tüy mümkün oldukça dibe doğru tutulmalıdır.) . Her seferde cımbızla tek bir kıl çekilmelidir.
Kaşlar aşağıya doğru taranıp çizginin üst kısmındaki tüyler alınır. Gerekiyorsa kaşın üst kısmı ve ortası iplikle ya da sir ağda ile alınabilir. Ancak kaş altı mümkün oldukça cımbız dışında başka bir yöntem ile alınmamalıdır.
Kaşlar arasında sert ve uzun kıllar varsa aşağıya ve yukarıya doğru kaş tarağıyla taranarak uzunluklarına göre kaş makasıyla kesilir. Gerekiyorsa seyrek ve dökülmüş kaşlara kaş kalemiyle şekil verilerek boşluklar doldurulur.
Kaşa Şekil Verirken Dikkat Edilecek Hususlar
- Kaş iyi ışıklandırılmış ortamda alınmalı, gerekiyorsa açılı bir lamba ya da lup kullanılmalıdır.
- Elinizle kaşı gererek fazla olan tüylerin cilt yüzeyinden yükselmesini sağlamaya dikkat ediniz. Böylece tüyleri deriyi kıstırmadan rahatça almış olursunuz.
- Tüyleri çıkış yönüne doğru çekmeye özen gösteriniz aksi takdirde tüyleri kırarak batıklara ve kıl dönmesine neden olursunuz.
- Kaşı alınan kişinin gözlerine temas etmekten kaçınmalısınız.
- Kaş alma işlemi ilk kez yapılıyorsa cilt aşarı hassas olabileceği için ilk işlemde çok aşırıya kaçılmamalıdır.
Eğer “Kaşa nasıl şekil verilir” başlılı yazımı beğendiysen paylaşarak destek vermeyi unutma.