Trafik ve İlk Yardım

Trafik Kazalarında Kimlerden Yardım İstenir?

Can güvenliği tehlikeye girmiş, kendisini idare edemeyen yaralı, yaşlı ve hastaya yardım etmek insanlık görevi olduğu gibi vatandaşlık görevidir de.

Durumu müsait olduğu hâlde; hastalık, yaşlılık ve yaralanma nedeniyle kendisini idare edemeyenlere yardım etmeyenlere para ve hapis cezası verilebilmektedir.

Bu nedenle ilk yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım etmek yasal zorunluluk olmuştur. İlk yardıma ihtiyaç duyulduğunda 112 Acil Yardım Merkezi aranarak yardım istenmelidir.

112 Acil Yardım Merkezini arayarak yardım isteyen kişi önce kendisini tanıtıp olay yeri (biliniyorsa açık adresini) ve yaralılar hakkında bilgi vermelidir. Sakin bir şekilde görevlinin kendisine soracağı soruları cevaplamalıdır.

Türkiye’de acil yardım hatları

  • 112 Acil Yardım Merkezi
  • 155 Polis İmdat
  • 156 Jandarma
  • 110 İtfaiye

Aranarak yardım istenebilmektedir. Ancak tüm acil yardım hatlarının tek bir numarada (112) toplanarak hizmet vermesi planlanmaktadır. Bu uygulama hayata geçince vatandaş 112’yi arayarak gerekli bilgileri görevliye verecek.

Gerekli bilgileri alan görevli ilgili ekibi olay yerine yönlendirerek süreci takip edecek. Böylece daha kısa zamanda olaya müdahale edilmesi sağlanmış olacaktır.

Acil durumlarda aranarak yardım istenebilecek olan 110, 112, 155, 156 numaralı telefonlar gereksiz yere aranmamalı, meşgul edilmemelidir.

Aksi hâlde gerçekten ihtiyacı olanların ulaşması ve yardım alması engellenmiş olur.

“Trafik kazası yaptım” Ne yapmalıyım?

Trafik kazası sonrası genelde tecrübesizlik söz konusu olur ve insan ne yapacağını bazen şaşırır. Ancak bu tarz bir durumun yaşanması durumunda ilk yapmanız gereken şeyler yukarıda belirtilenlerdir. Bunlar haricinde düşünmeniz gereken önemli bir nokta da “Araç değer kaybı” olacaktır.

Araç değer kaybı nedir?

Trafik kazaları sonucu hasar gören araçlar, eski halinden farksız olacak şekilde onarılsalar bile TRAMER kayıtlarına hasarlı araç olarak geçiyor ve bu da aracınızın değer kaybı yaşamasına neden oluyor. Değer kaybı, bir nevi, aracın orijinalliğinden değer yitirmesi olarak da tanımlanabiliyor. Fakat hiç endişelenmeyin; araç değer kaybının hesaplanması ve doğru hamlelerin izlenmesiyle uğranılan maddi zararın üstesinden gelmek mümkün!

Araç değer kaybı konusunda yapılması gerekenler

Araç değer kaybı yaşamamak için bir trafik kazası hasar danışmanı ile iletişim kurmanız gerekmektedir. Benim bu konuda önerim https://ahmetmerkepci.com/ üzerinden iletişim kurarak sorunlarınızı detaylıca görüşerek çözmeniz yönünde olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu