Trafik ve İlk Yardım

Trafikte Tehlikeli Hareketler Nelerdir?

Trafikte tehlikeli hareketler sergilemekten kesinlikle kaçınmamız gerekmektedir. Tehlike doğuracak en küçük bir hareketin sonucu can kaybı olabilir. Bu nedenle trafik kurallarını es geçmemeli ve trafikte tehlikeli hareketlerden uzak durmalıyız.

Ulaşım ihtiyacının karşılanması için üretilmiş taşıtlar iki grupta incelenir.

  1. Yük taşıtı
  2. Yolcu taşıtı
  • Motorlu taşıtlar üretim amacına uygun kullanılmalıdır. Aksi hâlde kazalara neden olabilir. Yük taşımak için üretilmiş taşıtlarda yolcu taşınmamalıdır. Aynı şekilde yolcu taşımak için üretilmiş taşıtlarda da yük taşınmamalıdır.
  • Yolculuk yapmak için kesinlikle yolcu taşımak için üretilmiş taşıtlar kullanılmalıdır. Çünkü bu taşıtlarda yolcuların rahat etmelerini ve güvenliğini sağlayacak donatılar mevcuttur.
  • Üzeri açık taşıtlarla ve yük üzerinde yolculuk yapılmamalıdır. Aksi hâlde yoldaki kasisler nedeniyle veya hız değişimleri nedeniyle taşıt sarsılabilir ve yolcular zarar görebilir.
  • Ayrıca yol kenarlarındaki ağaçlardan, elektrik tellerinden ve hava olaylarından da olumsuz etkilenilebilir.
  • Duran veya hareket hâlindeki taşıtlara tutunmak ve asılmak tehlikeli bir davranıştır. Yine araçlar duruyor olsa bile kontrolsüz bir şekilde önüne geçilmemelidir.
  • Aracın aniden hareket edebileceği veya hareket hâlindeki başka araçların görülmesini engelleyebileceği düşünülmelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu